Založ si blog

Ostro strážená Sociálna poisťovňa.

Minulý týždeň sa niektoré média znovu zaoberali Sociálnou poisťovňou, ktorá porušila zákon o verejnom obstarávaní, pri vypísaní verejnej obchodnej súťaže na výber strážnej služby.
O tom, že ju vyhrala firma Bonul, o ktorej média píšu, že je blízka strane Smer už vieme dávno, aj to, že 6 miliónovú zmluvu s touto firmou podpísal pár dní pred svojím odchodom vtedajší riaditeľ Dušan Muňko.
Žiaľ, Slováci si na takéto praktiky „tých hore“ zvykli a už ich berú ako samozrejmosť, pretože vedia, že v našej republike ťahajú za kratší koniec. Takéto podozrivé praktiky tu boli, keď sa rozpredával majetok štátu, pri výstavbe diaľníc a pod., sú v súčastnosti a budú, ak sa budeme stále len nečinne prizerať na „bašovanie tých hore“ a je úplne jedno, kto z nich je pri moci.
Slováci si stále neuvedomujú, že takéto obchodné praktiky štátu spolu s vysokými platmi štátnych úradníkov a „zlatými padákmi“ sú na úkor zadlžovania ich všetkých, pretože celý tento štátny moloch žije na dlh…
Nie je normálne, aby skupina ľudí, ktorá sa má o tento štát a jeho obyvateľov starať a „slúžiť im“ si žije na oveľa vyššej úrovni ako tí, ktorí sú v podstate ich „zamestnávatelia“.
Na podozrivé praktiky upozornila poslankyňa L. Nicholsonová vo svojom blogu odkaz tu a následne podala podnet na Úrad pre verejné obstarávanie.
Osobne si myslím, že ak nejaký poslanec upozorňuje na protizákonné praktiky blogmi v médiách, tak je to len obyčajné vytĺkanie osobného politického kapitálu a snaha o spopularizovanie vlastnej osoby.
Poslanci NR SR majú psiu povinnosť starať sa o túto krajinu a jej obyvateľov a majú na to aj kompetencie. Alebo im poslanecká prísaha nič nehovorí?
Ale čo ma naozaj veľmi zarazilo je to, akú ostrahu potrebuje inštitúcia s názvom Sociálna poisťovňa. Kvôli čomu, alebo komu musí byť tak veľmi dobre a draho strážená, veď slúži všetkým ľuďom tejto republiky?
Alebo neslúži? Veľa z nás má osobné skúsenosti so „sociálnym prístupom a praktikami“ zamestnancov tejto inštitúcie.
Čo je to za štát a ako sa stará o svojich občanov, keď sa musí pred nimi nechať draho strážiť?
Sociálna poisťovňa je toho žiarivým príkladom….

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5471143x
Priemerná čítanosť článkov: 3922x

Autor blogu