Založ si blog

Európa v otrockom područí. . .

Keď krátko po 89-tom, starý otec hovoril, že nebude dlho trvať a celá Európa bude kolóniou USA a rodín, ktoré vládnu svetu, nerozumela som všetkému čo hovoril. Hovoril aj o rozpade ZSSR a o priamej hrozbe vojny USA a Európy proti Rusom, dosiahnuť to, čo sa im nepodarilo v Druhej svetovej vojne. A to bolo ovládnuť obrovské územie aj s nerastným bohatstvom obrovskej hodnoty.
Časom som pochopila aj to, čo hovoril o vzniku Druhej svetovej vojny, že to bolo dielo tých, čo naozaj vládli svetu už v tej dobe a prišli krachom na newyorskej burze o obrovské majetky. Hovoril aj o tom, že Hitler bol len bábkou v rukách týchto ľudí. Teraz v dnešnej dobe, tieto jeho slová dávajú obrovský zmysel.
Druhý Západný front bol vytvorený len kvôli tomu, aby si USA zabezpečili svoje mocenské postavenie v Západnej Európe. Veľkoryso poskytnutá pomoc v podobe Marshallovho plánu na obnovu Európy im zabezpečila nadvládu nad týmto územím. Vznikom NATO, ktorého vznik iniciovala VB v spolupráci s USA v roku 1949, si USA zabezpečili poslušnosť Západnej Európy aj vojenskou cestou.
Vznik EÚ v dnešnej podobe, bol iniciovaný tými istými kruhmi, ako aj vznik NATO. Na jednoduchšie ovládanie celého kontinentu.
Tým, že ľudia Východného bloku naleteli na sladké rečičky o slobode a demokracii, v podstate prišli aj o slobodu, aj o demokraciu.
Tým, že dovolili, aby sa rozpredával majetok v ich krajinách „bohatým štátom“ dostali sa do ekonomickej závislosti. Na Slovensku je to obrovský problém, ale najalarmujúcejšia je potravinová sebestačnosť, ešte stále dovážame pomaly polovicu potravín.
Tým, že sme vstúpili do EÚ, začali sme strácať štátnu a národnú suverenitu, aj rozbitie bývalého Československa malo veľký význam.
Tým, že sme vstúpili do Nato, stali sme sa sluhami, ale aj spolupáchateľmi tých, ktorí pustošia celý svet.
Ovládnutie Pobaltských krajín, Ukrajiny a snahy vyvolávať rôzne farebné revolúcie aj v iných postsovietských krajinách, len ukazujú nenásytnú politiku USA voči Rusku a zbytku sveta.
Celý Európsky parlament aj s jeho predstaviteľmi sú len poslušné bábky v rukách mocných.
Tých, pre ktorých ľudský život nemá vôbec žiadnu hodnotu.
Tých, pre ktorých nemá hodnotu ani naša vlastná planéta, vidia v nej len zdroj bezbrehého drancovania.
Nedávne rokovania o obchodných zmluvách CETA a TTIP v Bratislave ukázali, kam sa snažia európski politici dostať celý náš kontinent.
Ak sa prijmú takéto dohody, tak z otrockého područia USA už nebude úniku.
Nedávny Brexit a vystúpenie Veľkej Británie z EÚ, zase dokazuje, že VB bola vždy v pozadí všetkej mocenskej politiky USA voči zbytku Európy.
Londýn ešte vždy ostal druhým domovom tých, ktorý ovládajú svet…
Zbytok Európy sa stal len kolóniou…

„Dežo plní plán…“

07.03.2024

Pomyslela som si, keď som si prezerala nový cestovný poriadok, pretože mi v prvom momente pripomenul starý vtip o Dežovi, ktorý behal po stavbe s prázdnym fúrikom. Keď chlapi videli, že doň nič nenakladá, ani nevykladá, len s ním pojašene behá po stavenisku, začudovane na neho pozerali a keď sa ho spýtali čo to robí odpovedal: „Plním plán!“ Presne takto [...]

Na čom záleží?

06.03.2024

Dnes, v deň 549. výročie narodenia Michelangela Buonarrotiho, génia nielen doby minulej, ale aj tej súčasnej som premýšľala nad tým, kým človek môže byť a kým v skutočnosti je. A pred chvíľou, keď som z mojej obľúbenej zbierky Michelangelových básní Som ako mesiac vyberala báseň na zverejnenie, som si pri jej čítaní uvedomila, na čom záleží [...]

Župan Majerský cielene likviduje Prešovský samosprávny kraj…

06.03.2024

A začal verejnou autobusovou dopravou. V decembri som písala o tom, komu by mala slúžiť verejná autobusová doprava. V tom období nastali prvé problémy s autobusovou dopravou, ktorá minimálne dvadsať rokov ako tak slúžila občanom kraja a zabezpečovala im možnosť cestovať . Ku dňu 3.3. 2024, keď bol do praxe uvedený nový cestovný poriadok, sa situácia [...]

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,395
Celková čítanosť: 5486520x
Priemerná čítanosť článkov: 3933x

Autor blogu